У Дніпропетровську Київський Патріархат здобув вирішальну перевагу над Московським

Більше половини мешканців Дніпропетровська підтримують Українську Православну церкву Київського патріархату: «повністю підтримують» 30,6%, «скоріше підтримують» 22,4%. У той час як УПЦ Московського патріархату 12,6% «повністю підтримують» і ще 14% «скоріше підтримують», – результати соціологічного дослідження «Дніпропетровський омнібус», який проводить Центр досліджень і комунікацій «Active Group».

Незважаючи на те, що в Дніпропетровську одна з найбільший єврейських громад в Україні, більше половини мешканців міста є прихильниками УПЦ Київського патріархату. Так, «повністю підтримують» дану конфесію 30,6% респондентів і ще 22,4% «скоріше підтримують». Про своє нейтральному ставленні до УПЦ КП заявили 18,8%. «Скоріше не підтримують» Київський патріархат 13,3% опитаних, а ось 5,1% дніпропетровців «категорично не підтримують» дану конфесію.

Половина (52,4%) прихильників УПЦ Київського патріархату негативно ставляться до своїх колег з УПЦ МП, а ось про позитивне ставлення заявили 27,9% респондентів «Дніпропетровського омнібуса». У свою чергу, 19,6% дніпропетровських прихильників УПЦ КП нейтрально ставляться до УПЦ МП.

Українську Православну церкву Московського патріархату «повністю підтримують» 12,6% жителів Дніпропетровська і ще 14% «скоріше підтримують». Нейтральні в своєму ставленні до УПЦ МП 21,6% респондентів. А ось «категорично не підтримують» дану конфесію 23,2% дніпропетровців, «скоріше не підтримують» – 25,4%.

Трохи більше, ніж УПЦ МП, дніпропетровці підтримують Греко-католицьку церкву. Про «повну підтримку» даної конфесії заявили 11,5% респондентів «Дніпропетровського омнібуса», а ось 17% респондентів визначся як такі, що «скоріше підтримують» греко-католиків. Нейтрально до Греко-католицької церкви відносяться 18,6% респондентів. Чимало таких, хто висловив негативне ставлення до уніатів. Так, 20,6% дніпропетровців «категорично не підтримують» і ще 30,7% «скоріше не підтримують» Греко-католицьку церкву.

2 і 3 квітня 1424 респондентів мали можливість відповісти на наші запитання, тим самим сформувати своє ставлення до церков. Польова фаза дослідження проводилася в Дніпропетровську компанією «Active Group» в рамках проекту «Дніпропетровський омнібус», який стартував в червні. Похибка не перевищує 2,5%.

Джерело: activegroup

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа