У четвер Конституційний Суд розглядатиме долю люстраційного закону

У четвер, 27 жовтня о 10:00 на закритій частині пленарного засідання Конституційний Суд України продовжить розглядати справу щодо конституційності окремих положень Закону «Про очищення влади». Розгляд справи триває вже півтора року, відповідні подання щодо конституційності закону були подані 47 народними депутатами та Верховним Судом України.

«Люстрація — це єдиний на сьогодні законний інструмент, який забороняє доступ до влади високопосадовцям колишнього режиму, більшість з яких із задоволенням повернув би режим вже нинішній. Саме тому її вже півтора роки постійно намагаються скасувати через Конституційний суд, для чого там зберігають третину суддів Януковича. Захистимо люстрацію — збережемо і всі інші постмайданівські досягнення від цієї контрреволюції», –  наголошує голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік.

За її словами, Закон Про очищення влади» – єдиний закон, який дав реальні результати в Україні. Люстрація за посадами спрацювала на 98%. «Майже 3000 посадовців в нашому реєстрі — це ті високопосадовці часів Януковича, яким люстрація забороняє доступ до виконавчої влади протягом 10 років», – наголошує Дрік.

 

Вранці під стінами Конституційного суду громадські активісти зберуться на акцію, щоб захистити люстрацію від скасування.

Нагадаємо, що перше засідання, на якому КСУ розглядав люстраційний закон, відбулось 16 квітня 2015 року. Громадським активістам вдалося відстояти люстрацію від скасування в той день і зупинити багато наступних спроб. У березні 2016 КСУ завершив усне слухання і оголосив про перехід до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення по справі.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа