У Черкасах навчатимуть української безкоштовно

cherkasy_web_middleЧеркаси долучився до всеукраїнського проекту «Безкоштовні курси української мови».

Черкаси також  підтримала гасло курсів “Навчи друга розмовляти українською”. Організатори запрошують всіх охочих записуватися на заняття української мови. Координуватиме проект Юлія Воєвода.

Програму занять укладено у Києві й розрахована вона на 36 академічних годин. У рамках курсів також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури.

Увесь проект реалізовуватиметься на волонтерських засадах. Активісти проекту ведуть перемовини із громадськими діячами різних міст, але пріоритетними є регіони  (найперше – Південь та Схід), де вживання української мови недостатньо поширене. Важливу роль в організації відіграють ініціативність громадськості міст, прилучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови.

Проведення курсів має на меті налагодження контактів між людьми, які вивчають українську мову, літературу, культуру; популяризацію української мови, літератури й культури; розвиток професійних зв’язків та гуманітарних контактів між викладачами і науковцями та іншими фахівцями, які досліджують проблеми української мови, літератури, культури; створення єдиного інформаційного простору для фахівців, що пов’язані з вивченням, викладанням та популяризацією української мови, літератури та культури.

Нагадаємо, що проект вже діє у 10 містах: у Києві, Калуші, Кремечуці, Кіровограді, Житомирі, Сумах, Луганську, Херсоні,  Севастополі, Донецьку. І стартував наприкінці вересня з ініціативи Всеукраїнського комітету захисту української мови та громадського діяча, народного депутата Олександра Донія. В Черкасах курси стартували за сприяння народного депутата Ірини Геращенко.

Всеукраїнський комітет захисту української мови звертається до усіх охочих, хто готовий стати волонтерами на таких курсах, та до всіх, хто готовий допомогти в їхній організації у різних містах України, долучатися до співпраці.

Прес-служба

Всеукраїнського комітету захисту української мови

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа