У Броварах з’явиться пам’ятний знак Степану Бандері. Як він виглядатиме та де розташується?

Сьогодні розпорядженням міського голови було оголошено конкурс на кращий проект пам’ятного знаку Степану Бандері. Ініціатором цього процесу стала броварська міська організація ВО «Свобода». Прийом ескізів на відкритий конкурс прийматимуть впродовж місяця, починаючи з наступного понеділка, 13 лютого, по 15 березня.

1294839061_bandera

Як повідомляє офіційний сайт Броварської міської ради, конкурс на встановлення пам’ятного знаку Степану Бандері було оголошено через звернення всеукраїнського об’єднання «Свобода» Броварської міської організації, а також керуючись постановою Верховної Ради «Про увіковічення пам’яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України».

За вимогами конкурсу, меморіал повинен відображати постать Степана Бандери. Забороняється використання символіки політичних партій та громадських об’єднань, але дозволяється застосовування державної символіки. Місце розташування визначається за бажанням учасника конкурса та після затвердження комісії з врахуванням рекомендацій архітектурно-містобудівної ради. До меморіалу мають бути передбачені вільні підходи, благоустрій навколого нього, а також можливість підсвітлення.

Як прокоментував нашому виданню Олег Шевчук, міський депутат та голова броварського осередку ВО “Свобода”, їхне об’єднання ініціювало процес встановлення пам’ятного знаку ще у грудні минулого року. На даний момент організація має намір подати на конкурс свого проектанта. Варіантів місцерозташування меморіалу передбачено два: біля МКЦ “Прометей” або біля будівлі Броварської міської ради. Пан Шевчук пропонує всім бажаючим взяти участь у конкурсі на найкращий пам’ятний знак.

Ескізи потрібно надсилати на електронні адреси управління містобудування та архітектури Броварської міської ради ([email protected], [email protected]), Броварської міської ради ([email protected]), або на поштову адресу з позначкою “На конкурс” (07400, м. Бровари, вул. Гагаріна, 15, кім. 412).

Подані пропозиції розглядатиме конкурсна комісія

Джерело: brovary.pravo-znaty

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа