У Білорусі хочуть влаштувати судилище над литовським патріотом за підтримку України

Литовських громадських активістів на кілька годин затримали при перетині україно-білоруського кордону та вилучили особисті речі. Серед них: українські патріотичні футболки, література про Голодомор, УПА, червоно-чорний прапор, символіка з антипутінськими гаслами, військово-політичний журнал «Миротворець» та інше. Про це повідомили представники Молодіжного Націоналістичного Конгресу, які в рамках  створеного Альянсу Балто-Чорноморських Націй(АБЧН), цими вихідними проводили спільні з литовцями наради по антиросійській інформаційній діяльності, підтримці воїнів АТО.

За словами активістів, прикордонники діяли впевнено і нахабно, перевіряючи кожен пакет та шкарпеток, наче знали, що у валізах молодих людей буде небажана у Білорусі література й символіка.

«Нам ставили незрозумілі питання, склали протоколи про порушення законодавства Республіки Білорусь, хоча я мав лише транзитну візу і в Білорусі не мав наміру перебувати. В кінці кінців відпустили під обіцянку приїхати на суд до Мінська, інакше мені буде заборонено в`їзд до Митного союзу. Таке враження, що за нами стежили, я не вірю, що це все випадково. Перевіряли так цільово і ретельно лише нас», – розповідає Міндаугас Сідаравічюс, голова Литовського націоналістичного молодіжного союзу.

Після отримання копій протоколів українські та литовські активісти не збираються лишати даний антиукраїнський випад влади Білорусі без реакції, і мають намір для початку звернутися до Міністерств зовнішніх справ України, Литви і, особливо, Білорусі за роз`ясненнями щодо вчорашнього інциденту. Про подальший перебіг подій буде інформовано незабаром.

 Зустріч литовців з молодіжними активістами

Інформцентр МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа