У Бібліотеці ім. Миколи Реріха 26 січня 2014 р. о 16. 00 відбудеться зустріч з Романом Ковалем, який представить свої нові книжки

Роман Коваль презентуватиме видання Шевченкіана Михайла Гаврилка”.

У книжці, написаній з нагоди 200-ліття Тараса Шевченка, Роман Коваль розповідає про першу в історії української культури шевченкіану, яку на початку ХХ ст. творив скульптор Михайло Гаврилко. Шевченкіану, творив у несприятливих умовах революційного підпілля, тюрем, еміграції, війни 1914 – 1918 рр. та російської окупації 1919 – 1920 років. “Шевченкіана Михайла Гаврилка” є продовженням монографії Романа Коваля “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею”, яку цього року Асоціація українських письменників висунула на Шевченківську премію.

Цього ж дня Роман Коваль презентує книжку Крізь павутиння змосковщення – про члена Революційної української партії Павла Крата і полковника Армії УНР Михайла Крата.

Буде презентоване й дослідження Віктора МОРЕНЦЯ “Земля, полита кров’ю”, в якому розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівщини в 1919 – 1924 роках.Книжку підготовлено під загальною редакцією Романа Коваля.

Місце зустрічі – Солом’янська районна бібліотека ім. Миколи Реріха (Київ, вул. Єреванська, 12). Вхід вільний.

Участь у презентації візьмуть також драматург Василь ПОРТЯК та Сергій ВАСИЛЮК, лідер гурту “Тінь Сонця”, який заспіває Визвольних змагань.

Організатор події – Іванка Щербина, болехівська козачка.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа