У 27-му річницю незалежності України діяспора вітає українців

SKU-logocol2-300x189

У той час, коли українці світу духовно об’єднуються 24 серпня, щоб відзначити 27-му річницю відновлення української держави, ми відзначаємо досягнення та враховуємо виклики, з якими стикається український народ на шляху до повної інтеграції в євроатлантичну спільноту.
24 серпня 1991 р. ознаменувало початок консолідації незалежності України та її розвитку в демократичну, економічно життєздатну і процвітаючу державу, яка завжди забезпечить право майбутнім поколінням українців вільно жити на своїй землі та бути повноправним членом міжнародного співтовариства, яке підтримує цінності всіх незалежних держав.
У 2018 році українці можуть і далі пишатись своїми успіхами, в першу чергу національною програмою реформ, яка просуває країну вперед на державному рівні, будуючи міцні міжнародні відносини.
Виклики великі. Гібридна агресія Російської Федерації продовжує забирати життя невинних українців, а 4,4 мільйона жителів Донбасу безпосередньо постраждали від гуманітарної кризи, пропорції якої не спостерігалися після закінчення Другої світової війни. Проте впевненість, рішучість і мужність українського народу перед лицем безупинної агресії з боку сусідньої Російської Федерації привернули світ до українського боку з повагою до демонстративної оборони України не лише своєї власної територіальної цілісності, але й миру та стабільності в світі.
У День незалежності ми єднаємося в молитві, щоб вшанувати тих, хто пожертвував своїм життям за незалежність України, та згадуємо в своїх думках захисників, які продовжують стояти на передній лінії фронту, щоб обороняти кордони України.

Нехай же український прапор вільно майорить у кожному куточку світу, символізуючи єдність, з якою безповоротно буде закріплено суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.
З нагоди 27-ої річниці незалежності України Світовий Конґрес Українців та його складові організації висловлюють вітання Ієрархам і духовенству Українських Церков, Президенту України, Прем’єр-міністру України, Голові Верховної Ради України, всім мужнім жінкам і чоловікам, які борються за незалежність України, та українцям усього світу.
“Світовий Конґрес Українців та 20-мільйонна українська діаспора впевнено стоять з народом України на цьому найбільшому національному святі – проголошення відновлення незалежної української держави – та підтверджують своє зобов’язання допомогти відновити територіальну цілісність України”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа