У 2016-му фотодокументальну виставку «Спротив геноциду» відкриють у кожному районному центрі

Упродовж останнього місяця 2015-го експозицію показали в усіх регіонах, насамперед, в обласних центрах. Упродовж наступного року виставка мандруватиме районами, щоб охопити всю країну. Український інститут національної пам’яті передав по примірнику виставки «Спротив геноциду» державним адміністраціям всіх областей.

Виставка «Спротив геноциду» створена Українським інститутом національної пам’яті спільно із Галузевим державним архівом СБУ, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду ’32-33 років в Україні. Вона розповідає про повстання українських селян у 1930-1932-му роках, що передували Голодомору й поставили під загрозу сталінську колективізацію. Відповіддю режиму на протестний рух в Україні (56% протестних виступів в Радянському Союзі припали саме на УСРР) став організований голод.

У 2014-му фотодокументальну виставку «Спротив геноциду» відкрили до 81-х роковин Голодомору у Києві. Цього року Український інститут національної пам’яті підготував окремий примірник виставки для кожного регіону. У результаті в дні пам’яті жертв Голодомору виставку відкрили в кожному обласному центрі, окрім окупованих територій. На Донеччині її показали в Красноармійську та Слов’янську.

Упродовж 2016-го року обласні державні адміністрації покажуть виставку в усіх районних центрах своїх областей. Таким чином вона охопить майже всю Україну.

Sprotyv genotsudu_banner

За матеріалами виставки була видана однойменна книга-каталог «Спротив геноциду». 18 грудня його презентували в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці. Також книгу можна прочитати й завантажити на сайті Українського інституту національної пам’яті.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа