Тиждень на західних рубежах: через кордон прослідували 407 тисяч осіб, 260 осіб намагалися перетнути кордон незаконно

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 407 тисяч осіб та 103 тисячі транспортних засобів. У порівнянні з минулим тижнем показники інтенсивності пасажиропотоку змінилися несуттєво.
Інспектори в пунктах пропуску викрили 11 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон.
Крім того, виявили 49 чоловіків призовного віку, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.
Ще понад 1000 осіб отримали відмову у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав для перетину.
Також прикордонники припинили спроби незаконного переміщення через кордон одну одиницю вогнепальної зброї, 88 боєприпасів, понад 300 пігулок психотропної дії, 80 грам та 45 мілілітрів наркотичної речовин. Виявили понад 8,5 мільйона гривень, 90000 євро не задекларованих коштів та 3 транспортних засоби, які експлуатувались з порушенням чинного законодавства.
За вчинення правопорушень притягнуто до відповідальності більше 200 осіб, накладено штрафів на суму понад 120 тисяч гривень.
За звітний період оформили 602 автомобілі з гуманітарною допомогою.
 
 
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа