Тисяча пластунів у Києві відзначить 100-ліття заснування Київського Пласту

plast_html_590864e2

Київ. У суботу 28 квітня 2018 року о 10:00 на Михайлівській площі у Києві відбудеться урочистий церемоніал святкування Дня пластової присяги, під час, якої українські скаути – пластуни складуть свою традиційну присягу.

Під час урочистостей пластуни згадають та вшанують своїх побратимів, які загинули під час новітньої російсько-української війни на Донбасі.

О 10:40 близько тисячі пластунів віком від 6 і до 60 років пройдуть маршем від Михайлівської площі по вулиці Володимирській до будинку, де сто років тому у 1918 році був заснований Київський осередок Пласту (за адресою Володимирська, 42).

Об 11:00 на фасаді будинку Володимирська, 42 (вихід зі станції метро «Золоті Ворота») буде урочисто відкритий та освячений Меморіальний барельєф на честь століття заснування Київського Пласту.

Довідка: У вересні 1918 року за часів Української Держави Гетьмана Павла Скоропадського у будинку «Українського клубу» , який містився у Києві на вулиці Володимирській, на установчих зборах було ухвалено рішення заснувати у Києві українське скаутське товариство – “Пласт”. Загальні збори обрали засновниками київського Пласту виданих українських громадських і військових діячів: Івана Чмолу, Валентина Отамановського та Євгена Слабченка.

Пласт – національна скаутська організація України – є найстарішою і найчисельнішою молодіжною організацією в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа