Тимошенко погрожують кримінальною справою після Стокгольмського арбітражу

Зафіксовані в Стокгольмському арбітражі збитки державі стануть основою для кримінального провадження. Про це, під час спілкування з журналістами у ВР, заявив народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник.

Він нагадав, що рішення Стокгольмського арбітражу є проміжне, але Україна все одно може отримати компенсацію за завдані збитки у розмірі 2 млрд. дол.

«Це проміжне рішення, як називає РФ, окреме рішення по «Нафтогазу Україна». Процес ще не закінчений, Україна може регресом отримати понад 2 млрд. доларів компенсації, у зв’язку з переплаченою ціною від того моменту, коли був поданий позов. Це компенсація за неповну вартість транзиту, яку не сплатив «Газпром» Україні. Це вже конкретні збитки, які можуть лягти в основу кримінального провадження , бо будь-який посадовий злочин має бути зафіксований збитками. Наразі, ми маємо зафіксовані збитки в окремому рішенні і, можливо, вони будуть стягнуті з «Газпрому», – сказав Вінник.

На запитання журналістів, чи буде порушена кримінальна справа проти тих, осіб, які підписали газовий контракт в 2009 році, Вінник відповів: «Поки не будуть зафіксовані збитки, посадові злочини за ст.364 КК безперспективні. Коли будуть зафіксовані збитки, нанесені бюджету у вигляді рішення Стокгольмського арбітражу про повернення Україні регресом переплачених коштів, це стане основою до кримінального провадження, можна буде переходити до розслідування по особах»

Отримано з поштової розсилки ВРУ: Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 6 Jun 2017 17:21:05 +0300.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа