Творчий вечір в Харківському літературному музеї

ХАРКІВСЬКИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ МУЗЕЙ

Мистецька організація «Бочка»

Книгарня Є

запрошують

на творчий вечір

Катерини Каруник

«Без розділових»

Катерина Каруник народилася в серпні 1987. Здобула філологічну освіту в ХНПУ імені Г. С. Сковороди.  З 2008 року активна учасниця мистецького об’єднання «Бочка». Друкувалася в «Альманасі Львівського міжнародного літературного фестивалю», «Курєрі Кривбасу», журналі «Шо». Одна з трьох авторів збірки «Довжиною в ніч» та учасниця «Відеоантології української молодої поезії». Нині студіює мовознавчу спадщину Юрія Шевельова і не тільки.

Відомий поет та літературознавець Олег Коцарев про Катерину Каруник:

 «Тексти Каруник типово „аудіальні”. Подекуди вони звучать практично як реп. Повтори слів і смислових конструкцій, велика кількість асонансів та алітерацій, помітна увага до ритміки робить ці вірші дуже ефектними. Тут і близько немає такої собі „ліричної розмитості й безформності”, на котру часто страждають твори молодих поетів і витравлення якої часто потребує тривалої клопіткої праці. Формальна пружність у Катерини Каруник дуже органічна і, що важливо, не заважає їй вільно поводитися зі вже згадуваними звуковими та ритмічними іграми. Вона рухається абсолютно вільно, як у танці, котрий, до речі, є одним з наскрізних образів її поезії».

Поетка та літературознавець Олена Рибка:

«Між двома геніальним фразами не все те Каруник, що руде (Артем Полежака) і не все те коньяк, що можна пити є беззаперечний зв’язок. Це – поезія. Міцна, трохи терпка, у сучасній упаковці із англіцизмів та авторських неологізмів, верліброва, скайована та заджазована. Назви вона зазвичай має англійські, а замість зірочок тут будуть і трикутники, і знаки паралельності прямих, і складні формули зі знаками запитання. Після вживання хочеться сказати Imfeelinggood, і це так само природно, як мити дошку євро шваброю».

Творчий вечір відбудеться

20 листопада о 17.00

в експозиції «Апокриф»

Харківського літературного музею

Адреса: вул. Фрунзе, 6

ст. м. «Архітектора Бекетова» або «Пушкінська»

Тел. для довідок 706-25-79

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа