Турецькі безпілотники на Донбасі викликають “мало радості” у Росії

bayraktar4

Поява турецьких безпілотників на Донбасі викликає мало радості у Росії, заявив сьогодні журналістам заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Звичайно, радості мало від того, що ці безпілотники турецькі, як кажуть, десь там з’являються в Донбасі, сказав він.

Росія опинилась в безглуздому становищі, заборонивши своїм громадянам літати в Туреччину. Надмірно загострювати стосунки далі, підіймаючи ставки в конфлікті небезпечно, бо треба ж плавати в Сирію з військовими вантажами. Але якось треба і своїм пояснити, що Туреччина заслуговує ворожого ставлення. От і викручуються дипломати, як уміють.

За словами Рябкова, експорт турецької продукції в різні країни серйозне питання” (особливо бойових безпілотників в Україну). Щось вони у нас купують, щось своє кудись поставляють. Є відповідні режими, в тому числі експортноконтрольний, де все це обговорюється. По двосторонніх лініях ми теж весь комплекс подібного роду сюжетів розглядаємо, будемо продовжувати це робити , зазначив дипломат.

При цьому заступник глави МЗС РФ підкреслив, що у Росії і Туреччини нормальні і багатопланові відносини, обговорення всіх питань між країнами йде в робочому ключі. Ну, покарали своїх громадян, які путівок в Туреччину закупили на мільйони, так це теж в робочому ключі.  От якби Туреччина не продавала Україні бойові безпілотники Bayraktar-и, і ті не літали б поблизу фронту на Донбасі, то й проблеми не було б. А так – Україна отримала зброю, проти якої Росія не має захисту, і вже переконалася про це в Карабаху. Тому й мало радості.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа