Туреччина заарештувала росіянина на атомній станції у рамках розслідування “Ісламської держави”, повідомляють джерела Reuters

Стамбул, 13 лютого (Reuters). Турецька антитерористична поліція, яка розслідує бойове угруповання «Ісламська держава», затримала громадянина Росії, який працював на атомній електростанції, що будується на південному узбережжі Туреччини, повідомили у вівторок джерела безпеки.

Підозрюваного спіймали під фальшивими документами на атомній станції Аккую вартістю 20 мільярдів доларів, яку будує російський конгломерат «Росатом» у середземноморській провінції Мерсін, додали джерела.

Поліція Мерсіна повідомила, що турецький суд офіційно заарештував іноземця. У заяві не вказується етнічна приналежність підозрюваного та не надаються додаткові подробиці операції.

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая заявив, що Туреччина затримала 147 осіб, підозрюваних у зв’язках з “Ісламською державою”, під час операцій у 33 провінціях.

Минулого місяця в італійській католицькій церкві Санта-Марія в Стамбулі двоє бойовиків угруповання “Ісламська держава” вбили одного громадянина Туреччини. Турецька поліція затримала двох підозрюваних у скоєнні нападу.

Репортаж Дарена Батлера; редагування Джонатана Спайсера та Ендрю Гевенса

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа