Центр соціальних проектів «Хочу жити» ініціює створення меморіальної книги-реквієму «Небесна Сотня»

Центр соціальних проектів «Хочу жити»

ініціює створення меморіальної

книги-реквієму «Небесна Сотня»

  • подія: Брифінг та роздача Книги-реквієму Небесна Сотня

  • місце: Київ, вул. Інститутська, біля каплички, навпроти 8 барикади

  • дата/час: 7 травня 2014р. о 12:00

  • контактний тел.: 0977977387

Учасники:

  • Упорядник Книги, керівник Центру соціальних проектів

«Хочу жити» – Роман Савчак

  • Журналістка, член редколегії Книги – Олена Максименко

КНИГА-РЕКВІЄМ «НЕБЕСНА СОТНЯ» МАЄ БУТИ У КОЖНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ ДОМІ!

Книга-реквієм «Небесна сотня» – це масштабний проект, завданням якого є вшанування загиблих Героїв Майдану. Програма включає в себе комплекс заходів, спрямованих на гідне увіковічення героїзму Небесної сотні. Книга-реквієм – розповідає про долі Героїв, імена яких назавжди увійдуть в українську історію.

Реалізація програми поширюється на всю Україну та інші країни світу.

Більше десятка журналістів упродовж місяця займалися пошуковою роботою щодо осіб, які загинули під час революційних протистоянь, уточненням їхніх біографій, збором ілюстрацій, упорядкуванням зібраного матеріалу. Спільні зусилля були зведені воєдино, і 30 березня на жалобному віче у Києві було представлено результат – перший наклад Книги-реквієм «Небесна сотня».

Подія викликала широкий резонанс у громадськості та ЗМІ.

НАША МЕТА – НАДРУКУВАТИ МІЛЬЙОННИЙ ТИРАЖ!

Уже узгоджено Всеукраїнське розповсюдження Книги-реквієму у навчальних, культосвітніх закладах, бібліотеках та інших установах, щоб меморіальне видання стало доступним кожному українцеві. Розповсюдження Книги-реквієму буде здійснюватися безкоштовно. Також частина тиражу реалізовуватиметься за собівартістю у книгарнях країни, а зібрані кошти будуть спрямовані для соціальної допомоги дітям загиблих Героїв у галузі освіти.

Водночас відбувається переклад видання англійською, німецькою, польською та російською мовами, з метою поширення Книги-реквієму серед світової громадськості. Зокрема 17 травня 2014 року Видання буде представлено послам європейських держав в рамках проведення у м. Києві Дня Європи в Україні.

Команда проекту працює безкоштовно, на громадських засадах, основні витрати – це друк і транспортування Книги у всі куточки України. Вартість проекту – 7 млн грн., а його реалізація здійснюється за доброчинні кошти, які може пожертвувати кожен, кому дорога пам’ять про Героїв Майдану.

knyga_rekviem-01

knyga_rekviem-04

knyga_rekviem-06

knyga_rekviem-6.1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа