Центр оборонних стратегій презентував п’ять досліджень в рамках безпекового треку Кримської платформи

crimeaukr

Сьогодні, 25 червня, експерти Центру представили низку досліджень за кримською тематикою дипломатам та військовим представникам понад 20-ти країн. Захід відбувся за участі першої заступниці міністра закордонних справ України Emine Dzheppar.
✔ У межах роботи Кримської платформи експерти презентували результати звітів:
▪ «Сценарії військових дій Росії з окупованого Криму», автори А.Риженко, І. Кабаненко
▪ «Від’єднання» Криму: історія та уроки», О. Павлючик, А.Риженко
▪ «Санкційна політика щодо російського оборонно-промислового комплексу», О. Хара, А. Клименко
✔ Під час презентації голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк представив концепцію досліджень, наголосивши на практичному результаті кожного звіту. Заступниця правління Центру Аліна Фролова повідомила про можливі сценарії розвитку ситуації в Чорному та Азовському морях. Вона зазначила, що частина з них розгортається вже зараз.
Автори досліджень презентували результати аналітичної роботи по кожному з напрямів, окреслили реальні загрози та виклики, надали рекомендації щодо спільних дій на шляху до уповільнення нарощування силового потенціалу країни-агресора.
Перша заступниця міністра Еміне Джапарова проінформувала іноземних дипломатів про погіршення ситуації в Криму в умовах тимчасової окупації з боку РФ, зокрема внаслідок безпрецедентної мілітаризації півострова, придушення прав і свобод його населення, знищення будь-яких форм опозиції окупаційній владі, порушення російською федерацією норм міжнародного гуманітарного права. Вона наголосила на необхідності подальшої консолідації міжнародних зусиль з протидії негативним тенденціям в регіоні.

Джерело:  Центр Оборонних Стратегій

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа