Три роки без Каті Гандзюк

250660023_1039115260223457_6645860412673679218_n

4 листопада ми знову збираємося, щоб нагадати про справу Катерини. Цього разу – щоб висловити вдячність усім, хто боровся і бореться за справедливе розслідування у цій справі.
Від самого початку ми зібралися для того, щоб покарати замовників нападу на Катерину. Станом на сьогодні жоден із замовників все ще не отримав вирок. Проте, на відміну від інших справ нападів на активістів, у справі Гандзюк є прогрес, який би навряд чи був досягнутий, якби не участь тисяч людей, які підтримували та підтримують ініціативу.
Що ми досягли разом:
– Замовники та причетні правоохоронці не змогли злити справу. Попри весь вплив та ресурси, про справу Каті Гандзюк пам’ятають і досі;
– Виконавці злочину отримали вироки та дають свідчення в суді по Мангеру та Левіну;
– Один із організаторів (Ігор Павловський) надав викривальні свідчення в суді та отримав вирок;
– Один із замовників (Владислав Мангер) та один із організаторів (Олексій Левін) мають статус обвинувачених та перебувають в СІЗО, суд по них триває з серпня 2020 року;
– Одне з найвпливовіших кримінальних угруповань Херсонщини розвалене;
– Проблема феодалізму у регіонах обговорюється на загальнонаціональному рівні;
– Ціною справи Каті Гандзюк вдалося зупинити хвилю насильства проти громадянського суспільства по всій Україні.
Що потрібно досягти?
– Інші замовники вбивства досі на волі. Андрій Гордєєв розпочинає чергові спроби продовжити політичну кар’єру, а Євген Рищук обраний головою Олешківської ОТГ на Херсонщині;
– Жоден із правоохоронців так і не отримав покарання за саботаж та спроби зливу справи. Ми уважно слідкуємо за херсонськими поліцейськими, які причетні до свавілля у справі Катерини.
Тому наша боротьба триває. Попри всі складнощі ми довели, що наше суспільство може довго та ефективно боротися за справедливість.
Щороку 4 листопада ми виходимо на вулиці, щоб вшанувати пам’ять Каті Гандзюк та нагадати про вимоги щодо справедливого розслідування цієї справи. Цьогоріч, у зв’язку з продовженням пандемії, акції не будуть масштабними, як раніше.
Проте ми закликаємо вас написати 4 листопада пост чи особистий блог про те, чому для вас важливе покарання винних у вбивстві Каті.
4 листопада ми знову маємо нагадати владі, що справедливе розслідування справи Каті Гандзюк – вкрай необхідна перемога для українського суспільства.
19.00
мурал Каті Гандзюк на Поштовій площі

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа