Троє бійців загинули від влучання мінського калібру 152 в бліндаж

Троє бійців 53 бригади ЗСУ загинули і троє отримали важкі поранення в результаті прямого влучання артилерійського снаряду калібром 152 мм в їхній бліндаж.
Як повідомив координатор «People`s Project» Максим Рябоконь  https://www.facebook.com/ryabokon.maxim  з посиланням на керівництво 53 бригади, снаряд забороненого «мінськими домовленостями» калібру у 152 мм був випущений по українських позиціях в районі Зайцевого.

«Бій був дуже жорстким. Противник використовував все в нього наявне! Під час бою, 152 калібр потрапив у бліндаж, де було шестеро бійців. Двоє загинули на місці, ще один – пізніше, від втрати крові. Троє інших – важко поранені, були евакуйовані. На допомогу прийшов інший батальйон, який відтягнув вогонь на себе» – передав Рябоконь повідомлення військових.

Він також додав, що фатальний обстріл трапився у період між першою та третьою годинами ночі з 19 на 20 квітня. Усього ж, за словами Рябоконя, військові 53 бригади у районі Зайцевого, впродовж цієї ночі зафіксували приблизно 150 «прильотів».
«People`s Project» http://www.peoplesproject.com нещодавно передав оптичні прилади для снайперів 53 бригади на сумму 300 000 гривень та найближчим часом передає ще 53 бригаді ЗСУ два тепловізори, гроші за які вже зібрані. Також волонтери ведуть з військовими переговори щодо надання їм нового дійсно надійного бліндажу, власного виробництва за проектом “Польові бліндажі” http://www.peoplesproject.com/blindage/

Дуже потрібна допомога у перевезенні бліндажів з Києва у Зайцево!

blindage2-copy

Який проект підтримати, вирішуєте ви.
Нагальні потреби у проекті «Оперативне реагування» http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа