Трьох українських полонених звільнено без участі Медведчука

З полону звільнено ще трьох українських Героїв. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомила народний депутат, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Вчора завдяки зусиллям Президента України Петра Порошенка, Служби безпеки України, нашої Мінської гуманітарної групи та Збройним силам України було звільнено ще трьох наших Героїв», – повідомила Ірина Геращенко.

За її словами звільнено двох військових та одного цивільного. «Військові – Григорій Завізон, Петро Єрошевич та цивільний – Вадим Петренко. Їх утримували більше року. У хлопців наслідки важких поранень, з яким їх стільки часу тримали у полоні», – зазначила народний депутат.

«За ініціативою Президента України, вже сьогодні хлопці розпочинають лікування в одній з київських клінік», – додала Ірина Геращенко.

Уповноважена Президента додала, що станом на сьогодні у полоні терористів знаходиться 125 людей, серед яких 9 – це політичні в’язні.

Вона наголосила, що 23 березня на черговій зустрічі Мінської Тристоронньої контактної групи, вчергове одним з головних питань буде звільнення Надії Савченко та інших в’язнів.

-e1458067720871-960x350

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа