Тренування з кросфіту для військових. Екватор

7.05 відбулось шосте заняття з дванадцяти з кросфіту для військових http://www.peoplesproject.com/krosfit-dlya-vijskovix/ . Хлопці працювали, штовхали, виконували станову тягу і практикували йогу.

1

А тренери поділилися тренувальними принципами Кросфіту (порогові тренування), які напевно стануть в нагоді солдату під час бою. Тренуючись за цими принципам, військовий на полі бою правильно розподілить зусилля, не втратить контролю над ситуацією і своїми рухами, в підсумку це виллється у серйозну перевагу над противником.

2

Болі в попереку є частими супутниками військового. Перебуваючи постійно в екіпіровці, зі зброєю в руках або на плечі, опорно-руховий апарат солдата отримує навантаження. Не варто й казати, як це може проявитися на полі бою, де не повинно бути нічого, що лімітує дію, і ніяких відволікаючих факторів.

гл нов по проетку

Військові (та цивільні так само) повинні знати, «як», і вміти стабілізувати “серединну лінію”.

Безпека та ефективність – ось чим характерні функціональні рухи. Метод CROSSFIT вчить, як правильно і ефективно передавати зусилля від центру до кінцівок, уникаючи травм. Кожен рух може включати в роботу різні м’язові групи і важелі. Але практично всі рухи вимагають стабільного хребта і стабільної серединної лінії.

Грудна клітина і кістки тазу дуже міцні за конструкцією, з’єднані між собою досить рухомим, а тому вразливим і не дуже жорстким, поперековим відділом хребта. Для ефективної передачі зусилля і запобігання травматизму, атлет повинен вміти стабілізувати поперековий відділ хребта – (саме це і є “серединна лінія”). Стабілізації потрібно домагатися напругою м’язів живота і сідничних м’язів, не використовуючи при цьому допоміжних поясів.

Насправді, організм людини унікальний, в ньому все дуже міцне. Людині треба тільки навчитися користуватися тим, що надала природа.

У вихідному положенні, перед початком руху, зробіть глибокий вдих, на видиху максимально напружте живіт і сідничні м’язи.

Серединна лінія вважається стабільною, коли грудна клітка врівноважена над тазом, а таз з поперековим відділом хребта і грудьми є єдиним монолітним важелем. Така стабільність має зберігатися протягом всього руху.

Навичка стабілізації має пряме перенесення в повсякденне життя. Навчившись тримати в постійній двадцятипроцентній напрузі м’язи живота, ви продовжите життя міжхребетних дисків і не будете знати проблеми з попереком.

Техніка рухів і порядок, яких повинні дотримуватися атлети та тренери:

1. Форма руху.

2. Техніка руху.

3. Інтенсивність.

Знайти баланс між дотриманням техніки та інтенсивністю – саме те, що необхідно досягти на заняттях з Кросфіт. Це свого роду мистецтво – працювати на порозі можливостей, зберігаючи при цьому хорошу техніку рухів. Контроль може впливати на досягнення адаптаційних стимулів. Необхідно тренувати контроль над формою і технікою рухів на більш високих швидкостях, і Кросфіт вчить цьому.

В міру того, як людина виробляє техніку та контроль за високою швидкістю виконання рухів – потужність також зростає.

ВИКОНУЙТЕ ЗВИЧАЙНІ РУХИ ДОБРЕ і хороше самопочуття, відсутність болю в суглобах стануть вашим звичайним станом.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа