Transparency International припиняє співпрацю з ФІФА

Організація Transparency International (TI) оголосила, що припиняє співпрацю з Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА), керівництво якої звернулося I по допомогу після никзи корупційних скандалів. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, Transparency International, яка укладає щорічні рейтинги корумпованості країн світу, була запрошена до роботи в незалежній комісії, що мала консультувати ФІФА щодо внутрішніх реформ у керівному органі світового футболу.

Після низки консультацій TI оголосила, що виходить зі складу комісії, і пояснила те рішення тим, що дві її головні рекомендації не були враховані: ФІФА заплатила гонорар експерту, запрошеному здійснювати реформи в керівництві футбольної федерації, що, на думку антикорупційної організації, викликає сумніви у його незалежності. Та і  сам експерт Марк Піт заявив, що не буде розбиратися зі старими скандалами, розслідування яких також було ключовою рекомендацією ТІ.

Це уже другий від початку грудня корупційний скандал у футбольній сфері. Нагадаємо, учора через корупційні дії було відправлено Генерального секретаря Польської футбольної асоціації.

За матеріалами BBC

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа