Трамп програв вирішальний суд щодо виборів

senat-usa

У п’ятницю Верховний суд відхилив позов Техасу, підтриманий іншими протрампівськими штатами, який просив суд відкинути результати виборів на чотирьох полях політичних битв, які президент Трамп програв у листопаді, закінчуючи будь-яку перспективу нахабної спроби використати суди, щоб скасувати свою поразку на виборчих дільницях.

Суд, у короткому підписаному розпорядженні, заявив, що Техасу забракло юридичних аргументів, щоб можна було продовжувати розгляд справи, зазначивши, що “він не представив визнаваного в судовому порядку заперечень до способу проведення виборів в іншому штаті”.

Рішення, разом із ще одним у вівторок, що відхилило аналогічний запит республіканців від Пенсильванії, означає, що консервативний суд із трьома призначеними Трампом суддями, відмовився бути залученим до надзвичайних зусиль президента та багатьох відомих членів його партії щодо заперечення перемогу його опонента-демократа, колишнього віце-президента Джозефа Р. Байдена. Слід відзначити, що у справі штату Техас Верховний суд отримав більше десятка доповідей і пропозицій до суду від коаліцій ліберальних і консервативних штатів, політиків та науковців про руйнування Трампом системи американського законодавства.

Це був останній і найбільш значний провал Трампа в судовій кампанії, позови якого суди відхиляли на кожному кроці.

Позов Техасу, поданий безпосередньо до Верховного суду, оскаржив виборчі процедури у чотирьох штатах: Джорджія, Мічиган, Пенсільванія та Вісконсін. Він просив суд заборонити цим штатам подавати свої виборчі голоси електорів за Байдена та перенести відбір виборців до законодавчих органів штатів. Це примусило б суддів скасувати мільйони голосів. Трамп заявив, що очікує перемоги у Верховному суді, розраховуючи на суддю Емі Коні Барретт призначену ним у жовтні, частково в надії, що вона проголосує на користь Трампа у виборчих суперечках.

“Я думаю, що Емі Коні Барретт опиниться у Верховному суді”, – сказав Трамп про вибори через кілька днів після смерті судді Рут Бадер Гінзбург у вересні. “І я думаю, що дуже важливо, щоб у нас було дев’ять суддів”. Він мав рацію, що передвиборча суперечка закінчиться у Верховному суді. Але він абсолютно помилявся, думаючи, що суд, у якому він призначив третину його членів, виконає його забаганку. А тепер, коли Колегія виборців має відбутися у понеділок, зусилля Трампа щодо зміни результатів виборів незабаром закінчаться.

За матеріалами  The New York Times

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа