Трамп і Помпео розкритикували підхід адміністрації Байдена до питання Афганістану

Трамп і Помпео

Колишній президент США Дональд Трамп та його держсекретар Майк Помпео різко розкритикували підхід адміністрації Байдена до питання виведення військ з Афганістану.

«Трагічні заворушення в Афганістані, повністю відкрита і зруйнована інфраструктура, злочинність на рекордному рівні, ціни на нафту зашкалюють, зростання інфляції і використання усього світу в своїх інтересах – ви вже сумуєте за мною?» – заявив Трамп.

Експрезидент закликав щільніше захистити працівників посольства США в Кабулі та не допустити талібів до секретних матеріалів.

Колишній держсекретар Майк Помпео, своєю чергою, зазначив, що у адміністрації Трампа був план переговорів зі всіма сторонами в Афганістані, а, мовляв, теперішній лідер Білого дому такого плану не має.

«Я сподіваюся, що на даному етапі ми в змозі вивести звідти наших людей розумним способом, який відповідає необхідності повернути американців додому, а також переконатися, що це неконтрольний простір не стане ще одним осередком для «Аль-Каїди», ІДІЛ або будь-якої іншої радикальної ісламської терористичної групи», – заявив Помпео.

ЗМІ повідомляють, що всі працівники американського посольства в Кабулі покинуть країну протягом наступних 72 годин.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа