Той, хто не підтримає заборону агресору володіти українськими медіа – вважатиметься зрадником держави

Відповідний законопроект № 1768 «Про внесення змін до ЗУ «Про телебачення та радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях) представили його автори – народні депутати МДО «Самооборона Майдану» від партії «Народний фронт» під час брифінгу в Верховній Раді у вівторок, 3 лютого.
Голова підкомітету з питань держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони, народний депутат Андрій Левус зазначає, що цей законопроект спрямований на захист інформаційного простору України.
– Наша влада півроку розповідає про санкції. Цей закон має на меті реально вдарити по російському впливу в Україні, – наголосив він.
Автори законопроекту вважають аморальним в час, коли гинуть українці в окопах те, що російський бізнес присутній в українській економіці, в тому числі й на медіа ринку. За ці гроші, які російський бізнес заробляє в Україні, потім купуються нові танки, вербуються найманці, які вбивають наших людей.
На думку Андрія Левуса, не можна припустити, щоб, наприклад, в США один з найбільших телеканалів був у власності «Аль-Каїди», чи Ірану. Він також зазначив, що дивує позиція деяких колег по коаліції, які розпочали якісь ігри навколо цього законопроекту, а телеканали, які є близькими до російських олігархів, звинувачують авторів в боротьбі проти свободи слова, в цензурі.
Народний депутат наголошує, що це є абсурдом, оскільки законопроект по-перше не згадує жоден з телеканалів, по-друге, жодним чином не регламентує контент телеканалів, чи радіостанцій, не передбачає вплив держави на редакційну політику, а спрямований на усунення російської присутності у власності тих телерадіокомпаній.
– Ми вважаємо, що вся ця істерія виявляє нам реальних агентів впливу Російської Федерації. Вони можуть гучно кричати «Слава Україні» на заходах, виламувати двері в міськрадах на камеру. Але коли йде мова про те, що ми хочемо вдарити по руках російській власності в Україні, розпочинають кампанію дискредитації, – сказав він.
Зокрема, Андрій Левус повідомив, що народні депутати МДО «Самооборона Майдану» готують цілу низку законопроектів, які є реальними санкціями.
– Аморальним є те, що деякі російські олігархи володіють нашими обленерго, облгазами, великими енергетичними заводами. Ми це припинимо. Це перший наш крок в цьому напрямку, – наголосив він.
В свою чергу, заступник Голови Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат Сергій Висоцький зазначив, що сам комітет, в більшості голосів підтримав прийняття цього законопроекту. Який передбачає заборону особам країни-агресора володіти українськими медіа. На його думку російський агресор має скриті впливи через офшори, і це має бути припинено.
– У нас йде гібридна війна, і журналіст на цій війні може нанести більшої шкоди ніж артилерія, – сказав він.
Автори зокрема повідомили, що законопроект буде винесений на голосування в четвер. Ті, хто не проголосує за закон, який захищає інформаційний суверенітет України, будуть вважатися зрадниками держави.

Самооборона Майдану

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа