Тіло американського леґіонера вдалося повернути з Донбасу

josh-jones

Запорізька область, Україна CNN — Тіло американця, який загинув у серпні під час бойових дій на боці українських військових, російські військові повернули в Україну.

Свідком передачі в Запорізькій області в середу стала команда CNN.

Американець – 24-річний Джошуа Джонс, убитий у серпні. Державний департамент США поінформував родину Джонса про повернення тіла, повідомив CNN у середу батько Джонса Джефф Джонс.

Перехід відбувся на північ від Василівки Запорізької області. Обидві сторони домовилися про двогодинне припинення вогню на нічийній території між Україною, яку контролює Росія, та Україною. На місці була українська швидка допомога, яка транспортувала тіло Джонса.

Українці розповіли, що змогли впізнати тіло за татуюванням Джонса та іншими прикметами. Росіяни також заздалегідь надіслали фотографії тіла.

Під час повної сліз телефонної розмови Джефф Джонс сказав CNN: «Ми його повернули!»

“Я не можу сказати вам, який тягар знято з цієї сім’ї”, – Джонс. «Я не міг відмовитися від цієї надії».

Джонс сказав, що отримав повідомлення від Іноземного леґіону в середу вранці о 6:30 ранку через додаток Signal. Він сказав, що пропустив це.

О сьомій ранку йому зателефонувала наречена сина з новиною. Трохи пізніше йому зателефонували з посольства США в Києві та підтвердили повернення.

Останки Джонса були знайдені в так званій Донецькій Народній Республіці (ДНР), підтримуваній Росією самопроголошеній республіці, яка керує сепаратистською частиною Донецької області України з 2014 року.

Представники ДНР у серпні заявили, що тіло Джонса було передано до моргу в регіоні, і що вони готові обговорити передачу його останків. Джонс став одним із багатьох американців, які були захоплені або вбиті в Україні з початку війни в лютому.

Стівен Заберскі був убитий у травні, а ветеран Корпусу морської піхоти Віллі Кансел був убитий у квітні. У липні Держдеп заявив, що на Донбасі загинули двоє американських громадян.

Двоє американських ветеранів, Енді Тай Нгок Гюїн та Олександр Джон-Роберт Друке, потрапили в полон у червні, воюючи за Україну в боях під Харковом. Минулого місяця їх було звільнено в рамках обміну полоненими між Росією та Україною, який відбувся за посередництва Саудівської Аравії. Раніше CNN повідомляв, що третій американець, ветеран морської піхоти США Грейді Курпасі, зник безвісти в червні.

Росія – єдина країна, яка вважає ДНР незалежною. Міжнародне співтовариство не визнає регіон та його інституції та вважає територію частиною України.

Незалежні наглядові групи вже давно звинувачують сепаратистів у поганому дотриманні прав людини та жорстокому поводженні з ув’язненими.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа