Тільки в Україні: контрабанда через мінні поля

станиця

З окупованого бойовиками «ЛНР» Луганська в Станицю Луганську намагалися переправити контрабандний товар – 2200 рапір для фехтування, які виробляє луганський завод «Динамо».

Про це повідомляє прес-служба Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

10 травня на світанку прикордонники зі складу Об’єднаних сил виявили двох «фехтувальників», які намагалися пробратися до лінії зіткнення через мінні поля в Луганській області. Незважаючи на щоденні інформування про мінування території поблизу лінії зіткнення, «громадяни заради легкої наживи готові ризикувати власним життям та здоров’ям».

Двох чоловіків виявили в околицях Станиці Луганській, в 500 м від контрольного пункту в’їзду-виїзду.

«Як з’ясувалося, громадяни прямували до лінії зіткнення для того, щоб забрати товар і, в подальшому, за винагороду перемістити його в населений пункт Станиця Луганська. 2200 рапір для фехтування в умовленому місці для них залишили жителі тимчасово окупованого Луганська», — йдеться в повідомленні.

В прикордонному відомстві зазначили, що рапіри відносяться до групи товарно-матеріальних цінностей, заборонених для переміщення через лінію розмежування. Щодо чоловіків складено адміністративні протоколи за порушення порядку переміщення товарів в район або з району проведення антитерористичної операції. Санкція статті передбачає конфіскацію вилучених товарів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа