The Washington Post: Політтехнологи Кремля поширили в США тисячі вигаданих антиукраїнських новин

Росія провадить масштабну кампанію з дискредитації України, аби зупинити надання допомоги Києву від США, повідомили в The Washington Post. Кремлівські політтехнологи створили мережу антиукраїнських інтернет-тролів. 

“Коли Президент Байден запропонував виділити додаткові 24 мільярди доларів допомоги Україні у серпні, російські політтехнологи, які працювали на Кремль, вже були готові підривати громадську підтримку цього законопроєкту, про що свідчать внутрішні документи Кремля”, – пишуть журналісти з посиланням на документи розвідки Євросоюзу. 

Розвідка проаналізувала понад сотню документів внутрішнього листування учасників дискредитаційної кампанії від травня 2022 року до серпня 2023 року. 

“Кампанія, що триває, спрямована на те, щоб вплинути на Конгрес та інші політичні дискусії задля підживлення антиукраїнських настроїв. Кремлівські політтехнологи та тролі написали тисячі вигаданих новин, повідомлень у соцмережах, та коментарів, які просувають американський ізоляціонізм, розпалюють страх щодо безпеки кордонів Сполучених Штатів та намагаються підсилити економічні та расові напруження в США”, – йдеться в тексті. 

Тексти писали члени команди Іллі Гамбашидзе, керівника московської PR-компанії Social Design Agency, про що свідчать метадані документів. У березні США наклали санкції на Гамбашидзе за участь в “іноземній кампанії зі зловмисного впливу” за вказівкою Кремля. 

“Один із політтехнологів, наприклад, доручив працівнику ботоферми: “Потрібно написати коментар, не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого міста. Фіктивний американець не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України, а політика Байдена веде США до краху”, – йдеться в тексті. Також просувалися повідомлення зі звинуваченнями української влади у крадіжках і продажах західної зброї. 

Росія почала серйозно займатися підривом американської підтримки України торік у січні, пишуть журналісти. У Республіканській партії розповіли, що пріоритетом Кремля є зупинка постачання зброї, тому вони роблять усе можливе задля цього. Паралельно Росія працює у Франції та Німеччині над послабленням підтримки Києва та дестабілізацією ситуації в самій Україні, зазначили в The Washington Post. 

Джерело: СКУ

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа