Терористи змінюють тактику

Dmitry Tymchuk

Брати і сестри, за підсумками 27 травня.

З поганого :

1. Терористи на Сході України перейшли до самої цинічної формі провокацій. Користуючись закономірною панікою, яку викликають у мирного населення бойові зіткнення на Донбасі, вимагають від людей терміново «евакуюватися».

Так, «мер» Слов’янська В.Пономарьов запропонував населенню міста «евакуюватися» до Росії. Для того, щоб ця «приваблива пропозиція» спрацювала, терористи не перший день обстрілюють з мінометів житлові квартали, розповідаючи, що це роблять українські силовики.

Ідея зрозуміла. Вбивство терористами маси людей під час «евакуації» дозволить бойовикам вбити відразу купу зайців. А саме – звалити провину на сили АТО і дати Путіну аргумент проти дій Києва, спровокувати ще більшу паніку і не дати стабілізувати ситуацію в регіоні. А вийде – організувати і масовий бунт серед населення.

 

Загалом, будь-якими шляхами жителям Донбасу необхідно доносити: ніяких «евакуацій». Якщо хто і готовий без роздумів розстрілювати мирних жителів, то тільки самі терористи. Але ніяк не силовики.

 

2. В зоні проведення АТО зникла одна з груп спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Це не вперше, коли тут «пропадають» представники ОБСЄ. Вони викликають нездоровий інтерес у терористів. Будемо сподіватися, що і цього разу вони «знайдуться». І повернуться живими і здоровими.

Панове сепаратисти в силу розумових здібностей чомусь не доганяють, що, налаштовуючи проти себе подібним чином міжнародне співтовариство, вганяють ще один цвях у власну труну.

Хоча, може бути, таким чином Путін через них мститься незговірливому Заходу, що підтримує український народ? Цей може.

3. До слова, про Путіна. Він сьогодні вкотре зажадав негайно припинити антитерористичну операцію на Сході України. Це Володимир Володимирович вішав сьогодні на вуха прем’єру Італії Маттео Ренці, розповівши, як неправа українська влада.

Цікаво: одночасно західна преса повідомила, що трохи раніше Путін худнув і омолоджувався в королівських апартаментах на супер-люксовому курорті в Іспанії за $8 тис. на добу. Тобто в Європу він їздить не тільки розповідати гидоти про Україну, але і з користю для себе коханого.

Чесно кажучи, Путін вже міг би схуднути безкоштовно, побігавши на чолі зі своїми шавками на Донбасі від сил АТО. Тим більше, що зграю журавлів він вже в прекрасне далеко водив. Думаю, і бойовики за ним би побігли – куди-небудь за Урал. Або додому, на Кавказ до Кадирова.

З хорошого:

1. АТО триває. Вчора ми бачили безсумнівний успіх у Донецьку. На хвилі паніки луганські імператори звинуватили донецьких у боягузтві і оголосили їм війну. Рядові терористи вже шукають контакти з силами АТО, щоб злити інформацію про «колег» і врятувати свої шкури.

Сьогодні сили АТО висунули терористам ультиматум з вимогою негайно скласти зброю. Перетворювати Донбас у повну м’ясорубку силовики не хочуть.

Нинішні активні дії сил АТО – те, чого всі ми так довго чекали від наших силовиків. Хлопці, тільки не ослабляйте тиск, благаю.

Хоча це, швидше, прохання не до тих хлопців, які чесно виконують свій обов’язок «на передовій», а до тих дядьків з великими зірками на погонах, які довгі тижні займалися інтелектуальною діяльністю в штабах.

2. Комендант терористів в Маріуполі відзначив відсутність підтримки з боку місцевого населення. Мовляв, «стадо баранів, а не мужики».

Та ні, нешанованими. Стадо баранів – це ті, хто під російським прапором носиться по вільній землі, вбиваючи заради чужих інтересів. Розумна людина в ці ігри грати не стане.

3. У Китаї ненав’язливо запропонували заселити Сибір.

Заступник голови КНР Лі Юаньчао, з добрим і ласкавим примруженням, розповів: мовляв, в Росії до дідька землі, але російські баби ніяк не можуть народити потрібну кількість народу. А в Китаї, навпаки, працьовитих людей багато, а з територіями проблеми. Мовляв, давайте влаштуємо взаємовигідний гешефт.

Пан Юаньчао, підказую: Путін сам показав всьому світу рецепт вирішення подібної проблеми. Засилає в Сибір невелику групу до зубів озброєних дуже ввічливих людей – для початку мільйонів тридцять вистачить. А потім назвете їх місцевим мирним населенням і проводите референдум. Ото й справ на копійку.

Український переклад – УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа