Терористи продовжують залякувати одеситів

Одесити вже й полічити не в змозі кількість вибухів, що сталися у місті останнім часом. Щонайменше десять з них правоохоронці кваліфікували як терористичні акти.

У четвер 12 березня десь о першій годині ночі їх знову розбудив потужний вибух: терористи підірвали офіс політичної партії «Самопоміч» на перетині Адміральського проспекту і вулиці Краснова. Як повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ, невідомі особи встановили вибуховий пристрій біля вхідних дверей офісу. У результаті вибуху пошкоджене приміщення офісу та бізнес-центр, який належить активістові партії «Самопоміч», депутатові обласної ради Олександру Борнякову. У офісах та сусідніх приміщеннях повилітали вікна, сильно пошкоджений фасад будівлі, осколки відлетіли навіть на протилежний бік вулиці.

Терористи продовжують залякувати одеситів_html_66c5bffd

На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група та начальник управління МВС України в Одеській області Іван Катеринчук. Пакет із вибухівкою підклав невідомий, що був у плащі й з парасолькою – про це розповіли правоохоронці, переглянувши відео з камер спостереження.

Жертв та потерпілих немає. На щастя, охоронець будинку, який бачив незнайомця на камері відеоспостереження, не поспішав виходити з приміщення. Якби він опинився тоді біля підозрілого пакету, то теракт не обійшовся б без жертв.

Терористи продовжують залякувати одеситів_html_8ccaa55a

Як повідомили в обласному управлінні міліції, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 258 (терористичний акт) Карного кодексу України. Винному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років. Матеріали передані в управління Служби безпеки України в Одеській області.

Слід також зазначити, що 10 грудня 2014 року в цій же будівлі вже стався вибух. Тоді вибуховий пристрій спрацював у лівому крилі будівлі, де розташований офіс організації, яка збирала кошти для бійців АТО. Після грудневого вибуху жодна волонтерська організація у будівлі не працює.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа