Термінова акція за звільнення захопленого журналіста Романа Протасевича

protasevych

19:30 біля Міністерства закордонних справ

23 травня екс-редактора NEXTA і редактора проєкту «Білорусь головного мозку» Романа Протасевича затримано. Літак розвернули та посадили в Мінську
У Національному аеропорту Мінська приземлився літак компанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, без будь-яких зупинок у Білорусі.
 Причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. ЗМІ повідомляють, що літак був значно ближче до Вільнюсу, однак, білоруські ВПС вислали літак МІГ-29 для примусової посадки цивільного борту саме в Мінську.
 Цим рейсом з Греції у Вільнюс летів головний редактор проєкту «Білорусь головного мозку» і колишній редактор проєкту NEXTA Роман Протасевич. Перед вильотом він повідомив, що помітив до себе в аеропорту Афін підвищену увагу від підозрілих осіб, припустив стеження.
 Щойно стало відомо, що при повторній перевірці документів він був затриманий.
Це безпрецедентний метод міжнародного викрадення людини. За сфабрикованими кримінальними справами проти Романа йому загрожує смертна кара, яка досі застосовується в Білорусі.
 Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини.
 Ми збираємося о 19:30 на термінову акцію біля Міністерства закордонних справ (Київ, Михайлівська площа, 1), щоб вимагати негайної реакції від української влади та міжнародної спільноти. Роман повинен бути негайно звільнений, а діям режиму Лукашенка має бути дана міжнародна оцінка.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа