Тепер ясно, чому американці припинили фінансувати українську Агенцію протидії корупції

Про це на сторінці у Facebook написала народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

«Щодо призупинення співпраці Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) з Національним агентством з питань запобігання корупції. Призупинення співпраці обумовлене необхідністю проведення аудиту використання коштів українською стороною та оцінки ефективності роботи американськими партнерами. Ця необхідність є результатом зміни глобальної політики США у питанні підтримки та участі в таких проектах, що спирається на визначення розміру допомоги на основі оцінки ефективності її використання приймаючою стороною», – підкреслила парламентар.

«З метою визначення ефективності проекту американській стороні необхідно провести аудит допомоги, що була надана Україні в цьому сегменті. USAID, як урядова структура, несе відповідальність перед американськими платниками податків, що надана допомога буде використовуватися відповідно до заявлених цілей. У противному випадку допомога має бути перенаправлена на інші проекти», – зауважила Ірина Фріз.

«Під час останнього візиту до Вашингтону, представники USAID попереджали про те, що будь-які акти підтримки, включаючи призначення директора офісу в Україні, не будуть здійснюватися до повного аудиту діяльності українського офісу», – додала вона.

«Таким чином, призупинення співпраці USAID з НАЗК не є свідченням зміни політики США щодо України та відмови у підтримці проектів в нашій державі. Нова Адміністрація США вимагає від урядових установ більш економного використання бюджетних коштів в проектах за кордоном. У випадку позитивних результатів аудиту, співпраця, впевнена, буде продовжена. Така перевірка буде гарним сигналом і для України, як свідчення ефективного використання фінансової допомоги її урядовими структурами», – наголосила народний депутат.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 29 Mar 2017 14:56:31 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа