Тепер всі родини Небесної сотні отримають пенсійне забезпечення

Президент підписав закон Закон № 804-VIII про внесення зміни до статті 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо пільгового призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності.
Нарешті ВСІ родини Небесної Сотні зможуть отримати пенсійне забезпечення, незалежно від стажу роботи загиблої особи (14 родин до сих пір цього не мали).
Інформація на сайті Президента: http://www.president.gov.ua/…/prezident-pidpisav-zakon-shod…
Із самим законом можна ознайомитися поки що тут: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55728

Голова Верховної Ради підписав Постанову ВРУ “Про забезпечення належним медичним обслуговуванням осіб, які отримали ушкодження здоров’я під час участі у Революції Гідності”.
Ця Постанова надає можливість безоплатного медичного обслуговування (лікування, диспансеризацію, медичну реабілітацію та інше) в Клінічній лікарні “Феофанія” Державного управління справами, госпіталях ветеранів війни та військово-медичних закладах охорони здоров’я (госпіталях) особам, які під час участі у Революції Гідності зазнали поранень, каліцтва, контузій чи іншого ушкодження здоров’я та в подальшому були занесені Міністерством охорони здоров’я України до переліку осіб, які за результатами судово–медичної експертизи отримали під час участі у Революції Гідності тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.
Із самою постановою можна ознайомитися поки що тут: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57174
Про деталі отримання безоплатного медичного обслуговування згідно з цією Постановою у зазначених медичних установах ми повідомимо найближчим часом.

Павло Кучер
Павло Сидоренко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа