Тепер ФСБ не зможе підірвати російський літак над територією України

Сьогодні під час засідання Кабміну прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення припинити польоти будь-яких російських літаків над територією України. Раніше така заборона стосувалася військової та військово-транспортної авіації. “Уряд України приймає рішення про введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через повітряний простір України”, – заявив прем’єр.

“Уряд дає доручення “Украероруху”, у відповідності з нормами міжнародного законодавства, повідомити РФ про те, що російські авіакомпанії і російські літаки, більше не мають права використовувати український авіаційний простір. Заборона для військових літаків, а також літаків, що здійснюють військові, транзитні перевезення, вже була здійснена і Україна ухвалила відповідне рішення. Зараз ця заборона стосується всієї цивільної авіації РФ”, – уточнив Яценюк.

Раніше після катастрофи російського пасажирського літака на Синаї, повідомляли про виявлення серед уламків літака таймера, налаштованого на час, коли літак мав пролітати над Україною. Тепер ситуація такого можливого теракту з російськими літаками виключена.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа