«Текстуально активні» дівчата борються за українську і проти Табачника

До Міжнародного дня рідної мови

Фагот і Фоззі, Вадим Красноокий і Сашко Ярмола, Сестри Тельнюк та Ірена Карпа + «текстуально активні» дівчата борються за українську і проти Табачника

 

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, Рух «Не будь байдужим!» презентує як завжди дахозривний і карколомний проект «С.Е.К.С» («Сучасне Епатажне Креативне Слово»). Зірки та найспокусливіші студентки-філологи з різних вишів розкажуть журналістам про уроки сучасної української літератури, заплановані для 100 шкіл України упродовж весни 2013 р. Активісти «НББ!» за підтримки викладачів Могилянки представлять нетрадиційні методики роботи з дітьми, що допоможуть спростувати негативні стереотипи щодо тотальної депресивності української літератури і репресивності вчителів-словесників. Також учасники проекту висловлять усе, що вони думають про Табачника, Ківалова й Колесніченка.

«Текстуально активні» небайдужі мають намір під час занять переконати старшокласників, що українською можна говорити не лише про «сльози та соплі» й кріпацтво, а й про «sex-drugs-rock’n’roll».

Учасники заходу: Фагот і Фоззі (гурт «ТНМК»), Вадим Красноокий (гурт «MAD HEADS XL»), Сашко Ярмола (гурт «Гайдамаки»), Сестри Тельнюк, Ірена Карпа, Сергій Іванюк (Києво-Могилянська Академія, журнал «Однокласник»), Катерина Поправка (керівник проекту, Київ), Олександра Сергієнко (учасниця проекту, Запоріжжя) та 10 філологів з різних вишів. Інформаційний партнер заходу – Славка Куцай.

Дата, час і місце презентації проекту: 21 лютого, четвер, о 10.30. у книгарні «Є» (м. Київ, вул. Лисенка, 3).

Зразу після заходу – відвідини столичної школи з пробним відкритим уроком!

Подібні презентації проекту «С.Е.К.С.» заплановані у Вінниці, в Одесі, в Сумах, Харкові, Запоріжжі та у Криму, у школах яких небайдужі також будуть проводити заняття.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа