Технології порятунку поранених військових успішно працюють в цивільному секторі

Пацієнт проекту «Банк шкіри» успішно відновлюється

Лише нещодавно волонтери Peoples Project трішки шокували вас страхітливими фото хлопця, що тяжко постраждав від вибуху. 21-річний Назар отримав травми на виробництві, коли під час роботи поруч із ним спалахнула ємність із діоксидином. Назар отримав тяжкі опіки І-ІІ-ІІІ ступеню голови, шиї, тулуба, кінцівок, вкрай тяжкий опіковий шок.

За певний час за Назара узялися фахівці Центру термічної травми та пластичної хірургії на чолі з доктором медичних наук Георгієм Козинцем. Спершу прооперували руку: лікарі внесли у зону обширного ураження клітинні матеріали для полегшення перебігу лікування та подальшої регенерації шкірного покрову. І от результат: практично за два тижні шкіра руки чудово відновлюється, і стан пацієнта істотно покращився.

116

Таке лікування стало можливим завдяки проекту «Банк шкіри», який заснували спільними зусиллями клініки ilaya та волонтерського центру «People’s Project». Волонтери зібрали необхідні кошти, а медичні фахівці створили резерв клітинних матеріалів для подальшого застосування у лікуванні пацієнтів з тяжкими опіками. Назар став вже п‘ятнадцятим пацієнтом проекту «Банк шкіри».

Волонтери щиро вдячні кожному з вас, хто дав нам можливість завершити цей чудовий проект — як бачите, він дійсно приносить практичну користь і допомагає лікувати людей.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа