Тариф на оформлення пенсій в окупованій зоні – 200 грн з людини. Без гарантій

Ситуація настільки цинічна, що її складно коментувати. На пункті пропуску поблизу селища Зайцеве зведена група, у складі якої підрозділ податкової міліції «Фантом», зупинила автомобіль, що прямував з Луганська в Артемівськ. За кермом була жінка.

Під час поглибленого огляду автомобіля правоохоронці виявили близько сотні ксерокопій паспортів, посвідчень і заяв для переоформлення виплат пенсій на території України. А також банківські картки, щоб знімати пенсії.

Поспілкувавшись із цією дамою, з’ясували, що за кожен факт оформлення пенсії вона отримує по 200 гривень з людини. Питання тільки в тому, довозила вона ці гроші людям похилого віку чи відбирала у них документи, прирікаючи на голодну смерть. Відповіді на ці питання дасть слідство.

Зараз же встановлюються подальші факти шахрайства з коштами Пенсійного фонду України.

І це не єдиний «улов» правоохоронців за сьогодні. На пункті пропуску «Бугас» правоохоронці зупинили для перевірки позашляховик. Водій автомобіля поводився підозріло і нервував. Як виявилося, не дарма. У машині знайшли мобільні телефони й аксесуари вартістю понад 157 тисяч гривень. Водій пояснив, що віз їх із Харкова в Донецьк на продаж.

Нелегальний товар, який міг бути використаний терористичними угрупованнями на непідконтрольній території, вилучено. Перевірка триває.

Сергій Білан
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа