Такфлікс запускає OPEN CALL на створення коротких метрів циклу Takflix Original

Онлайн-платформи Takflix i Nowness шукають творчі команди та ідеї проєктів для нових короткометражних фільмів циклу Takflix Original. Конкурс відбудеться в рамках програми UK/UA Creative Partnerships за підтримки Британської Ради у партнерстві з Українським Інститутом.

У рамках конкурсу оберуть чотири найперспективніші проєкти. Їм нададуть розгорнутий зворотний зв’язок та творчу підтримку в процесі розробки, виробництва та постпродакшену від креативних продюсерів Takflix i Nowness.

Два проєкти-фіналісти отримають по 4500 євро (185 000 грн) на виробництво власних фільмів. Ще два проєкти матимуть можливість залучити фінансування з інших джерел за підтримки обох платформ. 

Формальні критерії участі в конкурсі:

  • Творці живуть в Україні і/або мають українське громадянство
  • Знімання фільмів має відбуватися в Україні
  • Формат: ігрове кіно / документалістика / анімація / експериментальне кіно
  • Хронометраж 7-12 хвилин (5-15 хвилин в разі належного обґрунтування)
  • Виразний візуальний стиль

Для участі в конкурсі треба заповнити коротку аплікаційну форму (українською мовою) і підготувати пітч на 6-10 слайдів (англійською мовою). Приклад оформлення пітча — за посиланням

Кінцевий термін подання проєктів  — 13 травня 23:59 за Києвом. Оголошення фіналістів відбудеться протягом 1-7 червня. Знімання фільмів має пройти до кінця літа, а наприкінці 2024 року відбудуться офлайн- та онлайн-релізи.

Команда також підготувала можливі теми, формати та референси:

  • «Портрет місця» — фільми про архітектуру, міський простір та унікальні місця. Приклад
  • «Портрет митця/мисткині» — фільми про яскравих особистостей. Приклад
  • «Танець і архітектура» — фільми на стику хореографії, перфомансу та архітектури. Приклад
  • Авторське кіно — фільми з оригінальним авторським баченням. Приклад
  • Інше — фільми, що вписується в інші тематичні добірки Takflix та серії Nowness. Приклад 1 та Приклад 2

29 квітня Takflix i Nowness проведуть онлайн-вебінар, де розкажуть детальніше про можливість та дадуть відповіді на питання учасників відбору. Зустріч відбудеться о 19:00 за Києвом. Деталі повідомлять на сторінках Takflix.

Takflix Original — власне кіновиробництво онлайн-кінотеатру Такфлікс. У 2023 році спільно з Nowness презентували два короткі метри: роудмуві Надії Парфан «Це побачення», що отримав спеціальну відзнаку журі Берлінале, та фільм-портрет «Голубівники Києва».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа