Табір Повстанець-2015: бойові навчання, історичні лекції та патріотичні співи

У Києві відбувся Всеукраїнський військовий-патріотичний табір «Повстанець-2015», який організувала громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс».

Захід проходив протягом трьох днів, із 2 по 4 жовтня, на території Труханівської Січі – громадської організації «Українські козацькі вольності».

Участь у таборі взяло більше 30 молодих людей із різних куточків України: Київщини, Чернігівщини, Черкащини, Волині.

Програма була дуже насичена та різноманітна. У перший день «Повстанець» відвідав лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, який прочитав історичну лекцію та заспівав перед таборовиками. Активна частина програма розпочалася із мандрівки річкою Десенкою на козацькому човні – байдаку, а продовжилася рухливими іграми та силовими змаганнями.

Наступну лекцію на тему «Повстанські рухи початку ХХ ст.» прочитав працівник Центру досліджень визвольного руху Ігор Бігун. День завершився цікавими історіями від сучасних козаків та «ватрою знайомств».

Другий день був присвячений медичному вишколу, а саме – тактичній медицині в умовах бойових дій. Його проведення забезпечила організація Медпатріот, а саме: Ганна Майборода із тренерами Іриною Івановою та Сергієм Назаровим. Після лекцій були практичні вправи із використанням медичних матеріалів. Протягом дня учасники їздили верхи на січових конях по острову. Увечері завітав лектор із Українського інституту національної пам`яті – Сергій Рябенко, із лекцією про декомунізацію. Пізніше була розважальна програма із презентаціями роїв, іграми та піснями.

Останній день розпочався із заняття поводження зі зброєю та тактики ведення бою під керівництвом екс-голови «Національного Альянсу», учасниці АТО Майї Москвич.

Останнім лектором на таборі був Ігор Кулик, який є головою архіву СБУ, із лекцією про можливості доступу до документів, які можна знайти у цьому архіві. На завершення були проведенні спаринги із боксу.

Три дні табору були ефективно наповнені цікавими та потрібними теоретичними та практичними заняттями, які проходили на свіжому повітрі, в оточенні мальовничої природи, де кожен міг випробувати власні сили, посмакувати гарячою їжею приготованою на багатті, поспілкуватися зі справжніми козаками та відкрити для себе нові горизонти.

Прес-служба Національного Альянсу

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа