Табачника закликали повернути стипендії і поголитися

16 серпня на Майдан Незалежності студенти провели акцію «Останні копійки студентської стипендії» з вимогою до Уряду повернути не нараховані гроші за стипендії. Акцію було організовано Українською Асоціацією студентського самоврядування та громадянською кампанією «Молодіжна варта».

Попри сильний дощ, біля стели Незалежності зібралося близько 30 молодих людей, які, вигукуючи, «Поверніть студентам стипендію!», закликали Прем’єр-міністра Миколу Азарова та Міністра освіти Дмитра Табачника виплачувати студентам ті гроші, які були закладені в держбюджеті.

Як зазначила президент УАСС Єлизавета Щепетильникова, цього місяця уряд не перерахував студентам повну суму стипендій. Це сталося через те, що 13 червня внаслідок змін Кабміном порядку індексації доходів, змінилися правила нарахування індексації стипендій.

«Схоже, перед виборами влада вчергове намагається «кинути» молодь. І це попри те, що перед виборами 2007 року і Партія регіонів, і теперішня опозиція обіцяли підняти стипендії до рівня прожиткового мінімуму, а дехто – й до рівня середньої заробітної плати! В ряді ВНЗ студенти недоотримали 200 грн. Так відбувається в Київському національному торгівельно-економічному університеті, Запорізькому національному університеті, Одеському національному університеті ім. Мечникова, Харківському авіаційному інституті та багатьох інших. Де ділися ці кошти?», – обурюється президент УАСС.

В свою чергу Сергій Пархоменко, член національного комітету «Молодіжної варти» від Молодіжного Націоналістичного Конгресу, презентував свій «подарунок» Міністру освіти Дмитру Табачнику – набір з 5 приборів для гоління.

«Хай Табачник нарешті поголить свою бридку бороду і подивиться на себе в дзеркало. Він побачить, що помолодшав, згадає, як сам був студентом… Може, у нього прокинеться совість і він поверне українським спудеям їх законні гроші», – наголошує Сергій.

Учасники акції виклали на граніті дрібними монетами слово «Стипендія», демонструючи таким чином, що залишилося у них в кишені після «реформ» уряду. Студенти також пообіцяли восени вивести десятки тисяч своїх колег на вулиці міст, якщо нарахування по стипендіях зменшаться.

Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа