Ситуація з евакуйованими на Львівщині

За добу на Львівщину прибуває 30 евакуаційних потягів, приблизно 20-35 тисяч людей
У середньому за добу на Львівщину прибуває приблизно 30 евакуаційних потягів. Пасажиропотік перебуває у межах від 20 до 35 тисяч осіб на добу. Однак останні дві доби спостерігається зниження пасажиропотоку.
Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.
«Евакуаційні пасажирські перевезення безкоштовно здійснює «Укрзалізниця». Приймає людей головний залізничний вокзал Львова, а за необхідності висаджуємо пасажирів на станції «Підзамче» (м. Львів), у Червонограді та Самборі. У перспективі й інші районні центри області готові приймати тимчасових переселенців. На кожній із цих залізничних станцій є координатори, які підкажуть як діяти далі», – розповів Степан Рудницький.
За його словами, зі Львова за кордон можна евакуюватися потягами у міста Польщі та країни ЄС, які межують із Закарпатською областю.
«Також є можливість доїхати до кордону автобусами, які безкоштовно перевозять людей із Головного вокзалу Львова до пунктів пропуску. Аналогічні рейси здійснюються і від залізничних станцій «Підзамче», Червонограда, Самбора.
Окрім безкоштовних автобусів до кордону, працюють також приватні перевізники, які мають встановлену вартість проїзду», – поінформував Степан Рудницький.
А ті люди, які бажають залишитися на Львівщині, можуть скористатися послугами автобусів, які чергують біля Головного вокзалу Львова і довозять бажаючих до Центру, який здійснює розселення у межах області.
Крім того, до послуг громадян – регулярні рейси з приміського залізничного вокзалу Львова (знаходиться неподалік Головного вокзалу), з якого курсують електрички в напрямках Трускавця, Східниці, Сколе, Сянок, Стрия, Самбора, Мостиськ, а також 8 автостанцій, розташованих у межах Львова, з яких можна виїхати у різні куточки області.
«Однак звертаю увагу, що через часткове залученням транспортних засобів задля допомоги військовим та довезення евакуйованих громадян, кількість приміських та міжміських автобусів зменшено, а обідні рейси електричок скасовано», – зауважив Степан Рудницький.
Для уточнення інформації щодо графіку руху автобусних маршрутів, поїздів можна звертатися за телефоном управління транспорту та зв’язку (096) 2328058. Або ж дізнаватися про графіки руху транспорту безпосередньо на автостанціях чи приміському залізничному вокзалі.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа