Система подавлення ворожого мовлення “Серпанок” покриває 180 населених пунктів поблизу лінії зіткнення

Гера-1-960x350

Про це Перший Віце-спікер ВРУ, представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську  Ірина Геращенко написала у себе на сторінці у Facebook.

Вона повідомила, що разом з колегами: Головою фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Головою української парламентської делегації в ОБСЄ Артуром Герасимовим, Головою української парламентської делегації у ПА НАТО Іриною Фріз у Авдіївці ознайомилися з системою подавлення ворожого мовлення «Серпанок».

“Донецька 300-метрова телевежа була посилена російськими кураторами новими передавачами і системами, й майже 20 російських пропагандистських каналів і ТБ- помийок бойовиків були присутні в мережах прифронтових міст і селищ”, – написала Перший Віце-спікер.

За її словами, завдяки останнім напрацюванням наших військових і волонтерів з‘явилася система «Cерпанок», яка блокує ці телеканали. “На екрані мерзенні морди пропагандистів з‘являються в рапіді, слів не розібрати, краса): «Серпанок» вже покриває 180 населених пунктів поблизу лінії зіткнення”, – додала Ірини Геращенко.

Перший Віце-спікер ткож повідомила, що блокуються ворожі FM-станції.

“Хлопці винайшли спосіб блокувати й ворожі FM- станції, й ми з цікавістю переконалися, що таки працює. Тепер фани і користувачі помиєчних російських і «рєспублєканських» ТБ і радіо залишаться без цієї отрути. Краще пізніше, ніж ніколи…. Й це дуже важливий крок в умовах інформаційної війни”, – підкреслила політик.

Ірина Геращенко також зазначила, що окремі українські медіа, які транслюються у прифронтовій зоні ведуть відверту антидержавницьку пропаганду.

“Місцеві жителі і, особливо військові, задавали нам жорсткі запитання про так звані українські медіа, які несуть справжню антиукраїнську отруту в ефірі, руйнуючи країну зсередини… Й дійсно, коли наша армія захищає наші кордони, то військові мають право задати запитання, чому люди, які називають себе журналістами чи експертами, ведуть відверту антидержавну пропаганду, й на то немає ради і реакції. Хороші запитання й для Нацради і профільного комітету з питань ТБ і радіо у ВР”, – написала Ірина Геращенко.

Під час візиту українські парламентарі відвідали 92 батальйон, якому передали українську бібліотеку та обговорили службу жінок контрактників. Народні депутати також зустрілися з керівником пошукової групи цивільно-військового співробітництва, підполковником Юрієм Іващенком, з яким обговорили роботу по пошуку зниклих.

Received: from webmail.uh.ua ( [93.190.43.23]); Sun, 9 Sep 2018 14:56:11 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа