Ситуація в Дебальцеве: волонтери вже вивезли тіла 17 військових

Минулої середи учасники місії «Чорний Тюльпан» вивезли на територію, підконтрольну силам АТО, тіла 17 українських військовослужбовців. Всі вони загинули на днях в районі Дебальцево. Про це повідомив завідувач сектором міжнародного польового пошуку Сергій Білокінь, який перебуває в зоні АТО.

– Вчора вивезли з моргу тіла хлопців. В цілому 17 чоловік. Всі були доставлені з боку Дебальцеве. Видно, що загинули пару днів тому. У всіх – серйозні осколкові поранення, – зазначив волонтер.

Він так само відзначив, що особи всіх військових відомі, всі тіла передані органам судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, місія «Чорний Тюльпан» (Евакуація-200) проходить в зоні АТО. Її мета – пошук і евакуація тіл військовослужбовців, які загинули під час збройного конфлікту на сході країни. Місія стартувала на початку вересня 2014 року по ініціативі проекту цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України (СІМІК), Національного військово-історичного музею України із залученням членів ВГО «Союз« Народна Пам’ять ». З початку місії волонтерам вже вдалося виявити і евакуювати тіла і останки 313 безвісти зниклих.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа