Святкування Дня Незалежності України У Кентшині (Польща)

У неділю 16 серпня у кентшинському амфітефтрі відбулися святкування Дня Незалежності України. У них взяв участь бургомістр Кентшина Кшиштоф Гецьман. Звертаючись до присутніх сказав, що на свободу, волю слід запрацювати. Вона вимагає щоденної копіткої праці, але часто також поту, сліз та крові. Такий важкий час проходить зараз Україна. Її жителі мусять це зрозуміти і витривати. Іншого шляху немає.

Kętrzyn 069

На сцені виступив вокальний квартет ,,Гетьман” з Києва. Глядачі мали змогу послухати козацькі, народні та естрадні пісні. Одна з пісень була присвячена українським солдатам, які воюють на Сході України.

Kętrzyn  074

Дякуючи артистам за гарний та зворушливий концерт, голова Кентшинського гуртка ОУП Андрій Сидор сказав, ,,коли у 1991 р. Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України, ніхто з нас не припускав, що двадцять чотири роки пізніше українці будуть змушені боротися з російським агресором. Нинішні святкування означають, що ми є разом і не залишимо Батьківщину а українські пісні завжди вселяли в нас віру та оптимізм. Бажаю українському народові відваги, витривалості та перемоги”. Організаторами заходу були Кентшинський гурток ОУП та КЦК.

ас

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа