Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство вимагати звільнення незаконно ув’язнених Олега Сенцова та Олександра Кольченка

Світовий Конґрес Українців (СКУ) обурений цинічними вироками російських владних структур від 25 серпня 2015 р. українському режисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку та закликає міжнародне співтовариство вимагати їхнього негайного звільнення. Вони обидва перебувають у російській тюрмі з травня 2014 р. за політично вмотивованими звинуваченнями. Олега Сенцова було ув’язнено до 20, а активіста Олександра Кольченка – до 10 років каторжних робіт.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявила, що винесення вироків Олегу Сенцову і Олександру Кольченку “викликає занепокоєння щодо дотримання стандартів Європейської конвенції з прав людини у судових розглядах проти них, особливо в контексті погіршення ситуації з правами людини в Криму після його незаконної анексії Російською Федерацією”.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство вимагати, щоб російські структури негайно звільнили всіх незаконно утримуваних в’язнів відповідно до Мінських домовленостей,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Детальнішу інформацію про суди над політв’язнями, у тому числі й інструкції з написання листів підтримки, можна знайти на веб-сайті Харківської правозахисної групи.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа