Світовий Конґрес Українців передав Києво-Могилянській академії пожертву на програму, пов’язану з українською діаспорою

SKU-logocol2-300x189

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій, перебуваючи в Києві, Україна, передав Національному університету “Києво-Могилянська академія” (НАУКМА) пожертву в сумі $25,000, що є частиною спадку св. пам’яті Дмитра Шелегона.

Дмитро Шелегон народився в м. Заставна на Буковині, а після Другої світової війни емігрував до Канади. Спочатку оселився в місті Тандер-Бей, а потім переїхав до Ошави, де присвятив своє життя добробуту української громади, зокрема Української Православної Церкви св. Івана, у якій він і його дружина Юлія були активними парафіянами. Юлія Шелегон пережила Голодомор; вона була вчителькою, поетесою, яка випустила дві збірки під псевдонімом Віра Ворскло. Питання освіти були близькі серцю цього подружжя, яке також виявляло велику повагу до роботи НАУКМА.

Пожертва, передана на руки Президента НАУКМА Андрія Мелешевича, буде використана на створення Києво-Могилянської фундації Канади. Окрім новоствореної фундації, НАУКМА розробить програму, пов’язану з українською діаспорою.

Під час передання пожертви Президента СКУ супроводжували Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

“Світовий Конґрес Українців має честь вручити цю пожертву в пам’ять про Дмитра та Юлію Шелегонів Національному університету “Києво-Могилянська академія”, з яким він має багаторічну історію співпраці, а також сподівається на розробку програми, пов’язаної з українською діаспорою,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

mohylaПрезидент СКУ передає пожертву Президентові Національного університету «Києво-Могилянська академія» Зліва направо: Е. Чолій та А. Мелешевич

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа