Світовий Конґрес Українців надіслав Відповідь на План дій зі стратегічної комунікації, представлений Європейській Рад

26 жовтня 2015 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій надіслав до Високого представника Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики та Віце-президента Європейської Коміcії Фредеріки Моґеріні Відповідь СКУ на План дій зі стратегічної комунікації, представлений Європейській Радi 25-26 червня 2015 р.

У своїй Відповіді СКУ привітав План дій як позитивний крок у демонструванні того, що міжнародне співтовариство усвідомило та визнало масштаби і вплив дезінформаційних тактик Російської Федерації на пострадянські країни, а особливо на Україну.

Евген Чолій також відзначив важливість створення Групи зі стратегічної комунікації на Сході, яка втілюватиме в життя цей План дій, додавши, що цю ініціативу можуть посилити партнерство з неурядовими організаціями, у тому числі й з СКУ, та з засобaми масової інформації у поширенні сигналів ЄС.

Крім цього, Президент СКУ наголосив на додаткових питаннях для обговорення Європейським Союзом, включно з викриттям російських намірів, просуванням країн Східного сусідства до європейської спільноти та розширенням взаємодії з громадянським суспільством.

“Світовий Конґрес Українців готовий співпрацювати з інституціями Європейського Союзу, у тому числі й з Групою зі стратегічної комунікації на Сході, що зацікавлені в ефективній протидії російській дезінформації та в просуванні основних свобод у світі, – написав Президент СКУ Евген Чолій. – Щодо такого співробітництва СКУ пропонує канали зв’язку через свою широку мережу складових і партнерських організацій у всьому світі, включно і в двадцяти п’яти державах, членах Європейського Союзу, а також свої тісні робочі зв’язки з владними структурами України”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа