Світовий Конґрес Українців закликає Францію відмовитись від продажу Росії кораблів класу “Містраль”

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає Францію продемонструвати своє розуміння подальших наслідків кризи в Україні, розірвавши угоду про продаж десантних кораблів класу “Містраль” Росії, яку міжнародне співтовариство офіційно визнало військовим агресором і окупантом.

“Містраль” є потужним військовим кораблем, який може перевозити до 16 вертольотів, 4 десантних кораблі, 60 озброєних транспортних засобів і 700 військовослужбовців.

США та Європейський Союз (ЄС) своїми додатковими санкціями 16 липня 2014 р. дали Росії відчути про відповідальність за недотримання міжнародних зобов’язань та продовження темпів її брутальної агресії в Україні. У відповідь на це Росія відразу заявила, що впровадить свої санкції.

Відтак 17 липня 2014 р. підтримувані Росією терористи знищили пасажирський літак Малайзійських авіаліній рейсу “Амстердам ‑ Куала-Лумпур” з 295 пасажирами на борту з різних країн світу.

Очевидним є те, що Росія створила реальну загрозу глобальній безпеці та що кораблі класу “Містраль” будуть тільки сприяти її подальшим імперським амбіціям.

“Світовий Конґрес Українців закликає Францію утриматись від підсилення Росії в ескалації конфліктів, тоді коли міжнародне співтовариство закликає Росію до деескалації агресії, зокрема в Східній Україні,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа