Світовий Конґрес Українців закликав міжнародну спільноту засудити погрози владних структур України придушити релігійну свободу

16 січня 2014 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій направив лист до міжнародної спільноти з закликом засудити погрози владних структур України придушити релігійну свободу в Україні, що є явним порушенням її Конституції та міжнародних зобов’язань.

СКУ привернув увагу до листа першого заступника міністра культури Тимофія Кохана від 3 січня 2014 р., який попереджає Главу Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава (Шевчука) про можливість порушення перед судом питання про заборону діяльності Української Греко-Католицької Церкви, якщо її духовенство не припинить релігійні відправи на Євромайдані в Києві.

Разом з цим у зверненні до міжнародної спільноти СКУ заявив про свою підтримку наступної заяви Патріарха Святослава (Шевчука):
“Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб  виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце   для молитви. Для цього не потрібно якогось окремого дозволу державної влади”.

Рівнож 16 січня 2014 р. Президент СКУ вислав лист до Президента Віктора Януковича з закликом негайно і недвозначно відкликати лист першого заступника міністра культури.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту засудити погрози владних структур України придушити релігійну свободу в Україні, – заявив президент СКУ Евген Чолій. – Ми також закликаємо Президента та владні структури України відкликати всі погрози в бік Української Греко-Католицької Церкви”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа