Свавільне знищення Биківнянського лісу

Протягом останніх двох років триває боротьба мешканців с. Биківня Деснянського району міста Києва за збереження Биківнянського лісу від незаконної та свавільної вирубки.

На підставі прийнятого всупереч вимогам чинного законодавства України в сфері містобудування рішення Київської міської ради № 330/330 «Про затвердження детального плану території селища Биківня у Деснянському районі м. Києва» частина земель, на якій розташований ліс, підлягає багатоповерховій житловій забудові, а інші частина – приватній житловій забудові.

З метою зупинення протиправних дій, мною, як мешканцем с. Биківня та керівником Органу самоорганізації населення у м. Києві «Комітет мікрорайону «Биківня», було ініційовано судовий розгляд справи, відповідачем у якій є Київська міська рада.

Проте, не зважаючи на наявність беззаперечних підстав для скасування дії Детального плану території с. Биківня, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва було підтримано місцеву владу, яка власними діями всебічно сприяє незаконній вирубці лісу.

На даний час, розгляд справи триває у апеляційній інстанції, де вже відбулось перше засідання, під час якого мало місце чергове протистояння між мешканцями с. Биківня, представниками Київської міської ради та численними громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на захист інтересів учасників АТО, ветеранів Афганістану, тощо.

Варто зазначити, що 21 травня 2017 року під час відвідин Порошенком П. О. «Биківнянських могил», Президентом України було підтримано місцевих жителів та заявлено, що незаконну вирубку Биківнянського лісу буде зупинено.

Проте, на даний час знищення Биківнянського лісу не припинено.

Від імені мешканців с. Биківня, з метою висвітлення резонансної судової справи, що стосується винищення лісу у с. Биківня Деснянського району м. Києва, запрошуємо Вас відвідати судове засідання, що відбудеться:

15 червня 2017 року о 9 год. 00 хв.

у Київському апеляційному адміністративному суді

за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30

Склад суду: Саприкіна І. В., Кучма А. Ю., Карпушова О. В.

Контактна особа:

Косинець Микола Адамович

Керівник ОСН у м. Києві «Комітет мікрорайону «Биківня»

Тел.: (099) 299 81 95

bykivn

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа