Сутичка між прихильниками Саакашвілі й нардепа-хакера Голубова під личиною Дарта Вейдера

1 Постраждав автомобіль Дарта Вейдера

Найкращий спосіб захисту – це напад. Саме так діє відомий не лише в рідній Одесі та Україні, а й в усьому світі своїми численними фінансовими аферами нардеп Дмитро Голубов, за яким давно в’язниця плаче. Колишній хакер на прізвисько «Скрипт» і керівник інтернетпартії, очолюваної Дартом Вейдером, нині з трибуни парламенту і в своїх інтерв’ю постійно паплюжить губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі, який ненависний йому саме через боротьбу з корупцією.

На початку березня на вулицях Південної Пальміри стали з’являтися намети з карикатурним зображенням глави Одеської ОДА і написами «Виперли із Тбілісі – вишвернемо із Одеси». Дмитро Голубов нібито стурбований, що Саакашвілі готує масові безпорядки і навіть державний переворот. «Якщо грузинська буча вдасться, то ми станемо першою в світі країною, в якій переворот здійснять біженці», – попереджає Голубов.

Відповідаючи на наскоки нардепа-хакера, Саакашвілі назвав його звинувачення маячнею. А про Голубова сказав: «Що стосується конкретно цього депутата, його свого часу посадили за грабежі в масовому масштабі. Він пов’язаний – в одеському контексті – з добре відомим в Одесі Ангертом, він же Ангел, який провів багато років у в’язниці за убивство, грабіж, рекет. Це одна зв’язка – один грабіжник і другий грабіжник. Якби ці грабіжники мене не звинувачували, я б вважав, що я щось неправильно роблю».

Хто такий насправді Дмитро Голубов, можна дізнатися з численних повідомлень про нього у соціальних мережах. Починав свою діяльність він як талановитий… конвертатор. Схема відмивання брудних грошей була стандартна: бізнесмени платили за неіснуючий товар, а Діма виводив кошти в офшор, після чого переводив у готівку, роздавав їх клієнтам, залишаючи чималу винагороду в своїй кишені.

Вперше гучно засвітився Дмитро Голубов, коли вкрав 12 мільйонів доларів у платіжних систем Visa і Mastercard, займаючись підробленими кредитками. Діяв він з розмахом. Підключивши міжнародну хакерську мережу, викрадав гроші у зарубіжних банків та їхніх вкладників. За що в хакерському оточенні його прозвали Скриптом. В 2006 році шахрая на півроку було закрито Лукьянівське СІЗО. Його справу передали на розгляд в самий продажний в Україні суд Печерського району міста Києва. Всупереч всім нормам закону злочинець був виправданий, а справу закрили «за відсутністю складу злочину».

Але і в даний час Голубов все ще числиться у міжнародному розшуку, із країни він невиїздний. На нього чекають в’язниці не лише США, але і Сінгапуру та ряду країн Східної Азії, в яких на нього заведені кримінальні справи. Правоохоронні органи цих країн неодноразово зверталися до українських правоохоронців з проханням екстрадиції Голубова, але Печерський суд жодного разу не визнав законними їхні вимоги. Своїми виступами проти Саакашвілі Голубов засвідчив свою боязнь, що Саакашвілі ось-ось добереться і до нього й змусить правоохоронців зацікавитися, як нардеп-хакер нажив свої статки.

Сутичка між прихильниками Саакашвілі й Голубова сталася 16 березня під стінами Одеської міськради, де розпочалася чергова сесія. Коли на Думській площі зібралися підприємці зі своїми вимогами зменшити тиск на бізнес, несподівано сподвижники Дмитра Голубова підігнали автомобіль, обвішаний сатиричними зображеннями губернатора Міхеїла Саакашвілі. Увімкнувши динаміки на повну потужність, представники Дарта Вейдера звинувачували губернатора в тому, що він «привів в Одесу грузинську мафію» і зажадали вислати Саакашвілі з міста. Один з молодиків у кабіні сидів в бронежилеті, а другий посилено ховав своє обличчя. Ще один бронежилет лежав у кабіні. Мітингуючі обурилися, що люди нардепа приїхали на мирний пікет у бронежилетах.

Всі прохання і спроби поліцейських видалити автомобіль і припинити звукову трансляцію успіху не мали, люди в закритій кабіні ні на що не реагували. Тоді учасники мітингу вирішили діяти на свій розсуд: спочатку почали розкачувати автомашину, намагаючись її перекинути. Коли ж це не вдалося, люди стали зривати з машини плакати, потім обірвали дроти динаміків і стали проколювати колеса. Після цього мікроавтобус залишив Думську і тут же був зупинений поліцією, яку викликали мітинггувальники.

Сергій Горицвіт

Відео:

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа